Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Ευρωπαϊκά Βραβεία 2019: Θρίαμβος για τον Γιώργο Λάνθιμο και την «Ευνοούμενη»
  • Γεφύρι της Πλάκας: Το μνημείο των Τζουμέρκων ξαναχτίστηκε από πέτρα και λάσπη
  • «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» στην Αγγλικανική Εκκλησία
  • Δύο ελληνικά Μουσεία διεκδικούν το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2020»

Μουσική

«Της ομορφιάς το άγριο φιλί» στην Αγγλικανική Εκκλησία

H Μικρή Άρκτος   παρουσιάζει σε δύο μουσικές παραστάσεις, στις 10 και 17 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αγγλικανική εκκλησία,  ένα μουσικό ταξίδι στη στιχουργική δουλειά του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Της ομορφιάς το άγριο φιλί», σε επιμέλεια του ίδιου του στιχουργού και ερμηνευτές δύο νέους, εξαιρετικούς τραγουδιστές.

Εικαστικά

Εξπρεσιονιστικές εξαιρέσεις της ελληνικής τέχνης

Έκθεση με τίτλο «Εξαιρέσεις: Όψεις του Εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα» παρουσιάζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων,  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό [Λεωνίδου και Μυλλέρου, πλ. Αυδή].

Βιβλίο

«Ο Ζητιάνος»: Η σκοτεινή νουβέλα του Ανδρέα Καρκαβίτσα σε κόμικ

«Ο Ζητιάνος», το αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του Καρκαβίτσα, το οποίο διαβάστηκε από πολλές γενιές Ελλήνων και επηρέασε κορυφαίους μεταγενέστερους συγγραφείς, μετατράπηκε σε ένα αριστουργηματικό graphic novel από τον Kanello Cob και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris.

Μουσεία

Γεφύρι της Πλάκας: Το μνημείο των Τζουμέρκων ξαναχτίστηκε από πέτρα και λάσπη

Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το μνημείο των Τζουμέρκων που είχε καταστραφεί από την μανία της φύσης την 1η Φεβρουαρίου του 2015, ξαναχτίστηκε από πέτρα και λάσπη, με την ίδια, παλιά τεχνική των μαστόρων της πέτρας, όμως με πιο σύγχρονα υλικά, όπως για παράδειγμα τα κονιάματα.

Δημοφιλή