Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Ανανεωμένοι «Άγγελοι», μυστήριο στο Μεσολόγγι και γκανγκστερικό έπος του Σκορσέζε
  • Βρέθηκε κλεμμένο δαχτυλίδι του Όσκαρ Ουάιλντ, με αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά
  • Τραυματισμός για την Χάλι Μπέρι στα γυρίσματα της ταινίας «Bruised»
  • «Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες»

Θέατρο

«Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, στο Θέατρο Rex

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, από τις 27 Νοεμβρίου, η διαχρονική, εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία «Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι (1707-1793), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» [Πανεπιστημίου 48, Αθήνα].

Εικαστικά

Banksy: Ακυρώθηκε η δημοπρασία του κλεμμένου «Πότη»

«Ο Πότης»,  ένα έργο τέχνης του Banksy, αποσύρθηκε από δημοπρασία μια μόλις ώρα πριν από την έναρξη της. Η ιστορία, που συναγωνίζεται τις καλύτερες ταινίες θρίλερ, εκτυλίχθηκε στην αίθουσα δημοπρασιών του Sotheby’s του Λονδίνου.
 

Βιβλίο

«Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες»

Ομιλία του εικαστικού, λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου με θέμα «Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες», θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα [Ιπποκράτους 63, 3ος όροφος, Αθήνα].

Μουσεία

H πρώτη έντυπη χριστουγεννιάτικη κάρτα του κόσμου

Η πρώτη, παγκοσμίως, έντυπη χριστουγεννιάτικη κάρτα, μια εικαστική δημιουργία του 1843, η οποία οδήγησε στη συνέχεια στη γέννηση μιας παγκόσμιας βιομηχανίας, εκτέθηκε στο Μουσείο του Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Guardian.

Δημοφιλή