Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • «Προσευχή για την Ειρήνη»: Συναυλία στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής στο Facebook
  • Πέθανε ο σπουδαίος Πολωνός συνθέτης Κριστόφ Πεντερέτσκι
  • Κορωναϊός: Με αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλεύεται ο τραγουδιστής Κριστόφ
  • Ο όμιλος Ralph Lauren διαθέτει 10 εκατ. δολάρια για την πανδημία

Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τη Δευτέρα η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα ενημερώσει διαδικτυακά για το φετινό πρόγραμμα

Σε σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αναφέρουν πως, από σεβασμό σε όλη την ομάδα που εργάστηκε για το φετινό Φεστιβάλ και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2020 θα ανακοινωθεί στην αρχική του σύλληψη, χωρίς, προς το παρόν, να δίνονται διευκρινίσεις για το πώς, και σε ποιο βαθμό, αυτό θα ανασχεδιαστεί.  
 

Εικαστικά

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου, μπορεί να είναι σε πλήρη απομόνωση στη Νορμανδία, αλλά θέλησε να μοιραστεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ζωγράφισε ένα έργο στο οποίο έδωσε τίτλο «Do remember they can’t cancel the spring», και το ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Βιβλίο

Αναζητώντας εξηγήσεις για το γαργάλημα ένοχης ευχαρίστησης

Kάποιος σε σπρώχνει με δύναμη στις κυλιόμενες σκάλες τρέχοντας να προλάβει το τρένο - και το χάνει. Ο «τέλειος» συνεργάτης σου στη δουλειά δεν παίρνει την προαγωγή που περίμενε. Το παιδί μιας γυναίκας παθαίνει υστερία στο σουπερμάρκετ. Εσύ τώρα γιατί χαμογελάς;

Μουσεία

Συζητώντας με την Ιστορία - 11 θησαυροί μνήμης για την Ελληνική Επανάσταση

Έντεκα δίλεπτα βιντεάκια καταγράφουν έντεκα θησαυρούς μνήμης από την  Ελληνική Επανάσταση. Σήμερα, 199 χρόνια από την κήρυξή της, το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει, με τη κάμερα ενός τηλεφώνου, 11 μικρούς θησαυρούς που εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, οργανισμό εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, φύλακα της ιστορικής μνήμης του Αγώνα.

Δημοφιλή