Σεμινάριο

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φορολογικά - Λογιστικά

Εισηγητής/Εισηγητές:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης, Εσωτερικός Ελεγκτής

αναλυτικό βιογραφικό

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρες 17.00 - 22.00
Τόπος Διεξαγωγής:  Κτίριο Ναυτεμπορικής, Λένορμαν 205, Κολωνός

Κόστος
Συμμετοχής
150

Έκπτωση 40% για τους συνδρομητές

Σε ποιούς απευθύνεται:

Σε Επιχειρηματίες, Οικονομικούς Διευθυντές, Προϊσταμένους Λογιστηρίων, Λογιστές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα.

Σκοπός σεμιναρίου:

Η αναφορά στον τρόπο διασταύρωσης των κατεχόμενων περιουσιών  των  Ελλήνων στο εξωτερικό με τα αντίστοιχα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Θέματα σεμιναρίου:

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά:

 • Στο ηλεκτρονικό περουσιολόγιο που έρχεται. Τύπος - Περιεχόμενο με παραδείγματα και εφαρμογές.
 • Στο νομοσχέδιο που προωθείται κι αφορά στο ¨Πρόγραμμα εθελοντικής αποκαλύψεως κεφαλαίων και επενδύσεων και φορολογικής συμμόρφωσης¨ -Συντελεστές φορολογίας που θα επιβληθούν.
 • Στην εξελικτική πορεία  της κοινοτικής οδηγίας 2011/16/ΕΕ  περί αμοιβαίας απαλλαγής φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των Κρατών Μελών.
 • Στην αυτόματη ανταλλαγή χρηματοοικονομικών πληροφοριών μεταξύ των 50 χωρών και της Ελλάδας που θα ισχύει από 01/01/2017.
 • Στη φορολογική αντιμετώπιση των τόκων από καταθέσεις του εξωτερικού που αποκτούν  Έλληνες φορολογούμενοι ιδιαίτερα από Αυστρία, Ελβετία, Ανδόρα, Μονακό, Λιχνεστάϊν  και  Σαν  Μαρίνο.
 • Στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου που προβαίνουν πλέον εξαρτώμενα εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και των Κάτω Χωρών
 • Στην επέκταση πλέον από 01/01/2016 της ανταλλαγής πληροφοριών και για ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια που κατέχουν Έλληνες Φορολογούμενοι.
 • Στον τρόπο που ελέγχονται οι Έλληνες Φορολογικοί Κάτοικοι σχετικά με τα εμβάσματα του εξωτερικού ειδικά μετά την δυνατότητα ελέγχου κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών σε επίπεδο δεκαετίας: Συνέπειες – Κυρώσεις. Παραδείγματα - Εφαρμογές.
 • Στα θέματα παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου από την στενή αλλά και ευρεία έννοια για την επιβολή φόρων των πιο πάνω περιπτώσεων
   

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 5198000, 210 5198264 ή στο E-mail: seminars@naftemporiki.gr