Οικονομία & Αγορές

Ευρω-πρωταθλητές στις τιμές ρεύματος

Εν αναμονή της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται η παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και το λεγόμενο Green Pool, δηλαδή το προτεινόμενο σχήμα στήριξης των μακροπρόθεσμων συμβολαίων αγοράς «πράσινης ενέργειας» από τη βιομηχανία, δύο νέα «εργαλεία» που -σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ήδη- θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους του κλάδου.

Και από τον ιδιωτικό τομέα οι διευθυντές στον ΕΦΚΑ

Άνοιγμα του ΕΦΚΑ στον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιείται με το νομοσχέδιο που σήμερα, εκτός απροόπτου, παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εφεξής, ο Φορέας θα έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει και διευθυντικά στελέχη, για επιτελικές θέσεις ευθύνης, από τον ιδιωτικό τομέα.

Ελληνικό: Μάχη των 5 μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων για τις υποδομές

Στη διεκδίκηση της πρώτης φάσης των βασικών υποδομών στο Ελληνικό, έργα προϋπολογισμού 250 – 300 εκατ. ευρώ, συμμετέχουν οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, Τέρνα (Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) Άβαξ, Άκτωρ (Ελλάκτωρ), Μέτκα (Όμιλος Μυτιληναίου) και Ιντρακάτ.

Ποιος είναι ο νέος CEO του Twitter

«Στέφοντας» την Parag Agrawal ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, το Twitter στρέφεται στους κόλπους του, επιλέγοντας έναν τεχνολόγο χαμηλού προφίλ για να αναλάβει τα ηνία ενός κοινωνικού δικτύου που έχει χαμηλές επιδόσεις στην αγορά, εισάγει συνεχώς νέα προϊόντα και προσπάθησε να μετριάσει το επιβλαβές περιεχόμενο υπό έναν ηγέτη που έχει επικριθεί εδώ και καιρό για επιλεκτική προσοχή.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται η ανάρτηση των ποσών προς επιστροφή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανάρτηση των ποσών που έλαβαν ως ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 700.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης αυτή την περίοδο γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επιχειρήσεις τήρησαν τον όρο να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για το χρονικό διάστημα που ορίζονταν σε κάθε κύκλο Επιστρεπτέας.

Αγορές

Market Beat: Με ασυνήθιστη βουτιά στα futures της Wall Street η διατήρηση της ανόδου δυσκολεύεται

Με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση τάσης κυρίαρχη για τους θεσμικούς είναι η βελτίωση της στατιστικής εικόνας της αγοράς καθώς η βουτιά της Παρασκευής πέρασε τους βασικούς δείκτες κάτω από τους ΚΜΟ200 ημερών. Αυτή την εικόνα χρειάζεται να αλλάξει η σημερινή συνεδρίαση με απομάκρυνση από τα επίπεδα που έχουν οδηγηθεί οι ΓΔ και FTSE25.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ