Οικονομία & Αγορές

Πώς θα λειτουργεί ο «κόφτης» συντάξεων

Ανώτατο όριο σύνταξης το ποσό των 4.608 ευρώ μικτά και 3.725,11 ευρώ καθαρά ορίζεται με εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ενώ με την ίδια εγκύκλιο παρέχονται και οδηγίες για την επιστροφή, μέσω παρακράτησης, των συντάξεων που είναι υψηλότερες.

Μήνας πυκνών εξελίξεων για την οικονομία ο Σεπτέμβριος

Κομβικός μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο, με ημερομηνίες- σταθμούς για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού και τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμών. Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και μια εβδομάδα μετά καταφτάνουν οι επικεφαλής τους.

Ο Τζόνσον θέλει τον Όζμπορν στο ΔΝΤ με τη στήριξη ΗΠΑ- Κίνας

Έχοντας αποφασίσει να βγάλει τη χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, ο Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί τώρα να προωθήσει τον δικό του υποψήφιο για τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ.

Τι αλλάζει στη στρατηγική του ομίλου Εύρηκα Ελλάς

Σταθεροποίηση σε κερδοφόρα πορεία, με αύξηση πωλήσεων σε κερδοφόρες κατηγορίες, βέλτιστη διαχείριση λειτουργικού κόστους, μείωση χρηματοοικονομικού κόστους και δανεισμού προτεραιοποιεί για το 2019 ο ελληνικός όμιλος Εύρηκα Ελλάς, ο οποίος βελτίωσε τις επιδόσεις του στην οικονομική χρήση 2018, αυξάνοντας τα μερίδιά του στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Πρώτες αποφάσεις για το Ελληνικό

Η πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) με τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου και πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα για το Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει επανεξέταση της ΚΥΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Στη συνέχεια, πιθανότατα αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΣΝΜ (Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων) το οποίο έχει αρμοδιότητα για 4 κτήρια στην περιοχή της επένδυσης.

Επιχειρήσεις

Αργός ο ρυθμός αύξησης στην κατανάλωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Σταθερά στην τελευταία θέση παραμένει η κατά κεφαλήν κατανάλωση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στη χώρα μας και με βάση τα στοιχεία για το 2018, παρά το γεγονός ότι η αξία των πωλούμενων σκευασμάτων αυξήθηκε. Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία από τον Ιταλικό Εθνικό Οργανισμό Σκευασμάτων Αυτοθεραπείας, Assosalute Italia, η Ελλάδα πέρυσι εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο στον τζίρο των ΜΗΣΥΦΑ ανάμεσα σε 17 χώρες, όμως την ίδια στιγμή η κατά κεφαλήν κατανάλωση ήταν μόλις 22,8 ευρώ.

Φορολογία

«Συνωστισμός» για ένταξη στις 120 δόσεις

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των φορολογουμένων που εντάσσονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ειδικά μετά τις τελευταίες βελτιώσεις που επήλθαν στα τέλη Ιουλίου. Η προθεσμία υπαγωγής εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου και όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας νέα ανάλογη ευνοϊκή ρύθμιση δεν θα υπάρξει.

Διεθνή

Το σήμα κινδύνου των 15 τρισ. δολαρίων

Οι εμπορικοί πόλεμοι κλιμακώνονται και το γεωπολιτικό ρίσκο είναι στα ύψη. Η παγκόσμια οικονομια ετοιμάζεται για ελεύθερη πτώση και οι κεντρικές τράπεζες ανοίγουν το «αλεξίπτωτο». Υπό τις συνθήκες αυτές η αξία των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως, που φέρουν αρνητική απόδοση έχει εκτιναχθεί στα επίπεδα των 15 τρισ. δολαρίων ή περίπου στο 25% της αγοράς. Το ποσό είναι τριπλάσιο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018. Αν και πρόκειται για μία εξέλιξη που γίνεται δεκτή με ικανοποίηση από κράτη και επιχειρήσεις, που θέλουν να αντλήσουν χρηματοδότηση από τις αγορές, στην πραγματικότητα είναι το πιο ηχηρό σήμα- κινδύνου για το πού οδεύουμε. 

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ