Οικονομία & Αγορές

Στο επίκεντρο η αγορά ακινήτων και η επιρροή της στις τράπεζες

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τις ελληνικές τράπεζες στο συνέδριο της Goldman Sachs στο Λονδίνο, ενώ το βασικό ερωτηματολόγιο στα στελέχη των συστημικών τραπεζών εστιάζει στο real estate. Οι επενδυτές ενδιαφέρονται πολύ για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα μας και για το πώς αυτές επηρεάζουν τα ενεργητικά των τραπεζών.

Οι 26 παρεμβάσεις - ελαφρύνσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μειώσεις στη φορολογία των εισοδημάτων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, φοροαπαλλαγές για αναπήρους, πολυτέκνους, επενδυτές και εταιρείες, θέσπιση φορολογικών κινήτρων για αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, προσέλκυση επενδύσεων και για αγορές αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς και ριζικές ανατροπές στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης φόρων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Αγορές συναλλάγματος: Ο καλός, ο κακός και ο... άσχημος

Η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος το 2020. Οι γεωπολιτικές προκλήσεις αυτής της χρονιάς -το Brexit και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας- πλησιάζουν σε κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με αναλυτές της Credit Agricole. Aπό το προσκήνιο δεν λείπουν φυσικά και οι κεντρικές τράπεζες. Ποιο είναι το καλό, το κακό αλλά και το άσχημο σενάριο.

Ο ΟΠΕΚ, το Ριάντ και το ράλι του πετρελαίου

H Σαουδική Αραβία κατάφερε χθες να πείσει όλους όσοι αμφισβητούσαν την αποφασιστικότητα του Ριάντ για στήριξη της αγοράς πετρελαίου, με τη δέσμευση για βαθύτερες μειώσεις στην παραγωγή. Η είδηση προκάλεσε άλμα των τιμών, με τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούνιο.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Επισπεύδεται η διαδικασία πώλησης του 30% του ΔΑΑ

Την επίσπευση των διαδικασιών, με απευθείας είσοδο στο στάδιο της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τη διαδικασία πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», φαίνεται να προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ. Η διοίκηση του Ταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την απαλοιφή του σταδίου της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία οδηγείται στο πιο κρίσιμο στάδιό της, τις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα οριστούν για τις αρχές του 2020.

Επιχειρήσεις

Famar: Το χρονικό της πώλησης από KKR και οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της δραστηριότητας

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του νοτίου τομέα του ομίλου Famar, όπου περιλαμβάνετονται οι θυγατρικές σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία καθώς και η οικονομική στήριξη του ομίλου, εκφρασμένη από τη δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Famar Holding Sarl να μη ζητήσει την αποπληρωμή των ενδοομιλικών δανείων ούτε τη διακοπή της χρηματοδότησης πριν την επίτευξη της πώλησης, αποτελούν προαπαιτούμενα για την συνέχιση της δραστηριότητας της τοπικής βιομηχανίας φαρμάκων και καλλυντικών.

Φορολογία

Στην τελική ευθεία το φορολογικό νομοσχέδιο

Δεκτό -κατά πλειοψηφία- έγινε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια και ψηφίζεται την Παρασκευή. «Τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας» επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, λέγοντας πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε αυτή τη στιγμή προχωράμε σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, που ειδικά για το 2020 είναι συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ».

Διεθνή

Δυνατό τεστ για την παγκόσμια κατανάλωση η Black Friday

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή, κατεξοχήν ημέρα αγορών, Black Friday, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καταναλωτής σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ακόμη σε θέση να στηρίξει την οικονομία, σε μία περίοδο που ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις ότι μία προκαταρκτική συμφωνία βρίσκεται πολύ κοντά και η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ