Premium Content

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
08:23
Παράγωγα: Η επιφύλαξη για την τάση προκάλεσε αντίστοιχα μετριοπαθή στοιχήματα 

Στην πρώτη συνεδρίαση της βδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε αρνητικό πεδίο μόνιμα μετά το πρώτο δεκάλεπτο αλλά του προσέδωσαν μέτρια πτώση στο πρώτο μέρος και διπλάσια στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 2,16 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 39,81 μονάδες χαμηλότερα. Το ανώτερο, οι 1858,47 μονάδες, εμφανίστηκε στις 10:35. Το ελάχιστο ημέρας σημειώθηκε στις 15:05 και ήταν οι 1797,07. Το κλείσιμο στις 1815,79 από 1855,60 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -2,15% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε  στα 16,936 εκατ. ευρώ.

08:23
ΧΑ: Με παρασκηνιακές κινήσεις στις Τράπεζες, η πτώση των διεθνών ανησυχεί

Η συνέχεια στην κάθοδο του μέσου όρου με τον ίδιο σημαντικό βηματισμό, άνω του -2%, έχει προβληματίσει τους αγοραίους. Γιατί η απουσία καταλυτικών ειδήσεων από το εσωτερικό, οδηγεί στην διαμόρφωση του φρονήματος των επενδυτών από την εικόνα των διεθνών αγορών. Εκεί ωθούν ανοδικά οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα των γιγάντων στην τεχνολογία και το πρόγραμμα στήριξης από τη διοίκηση Μπάιντεν. Ωστόσο τα στατιστικά της πανδημίας και τα προβλήματα στην εξέλιξη των εμβολιασμών ειδοποιούν για πιθανή ύφεση στο πρώτο τρίμηνο στην Ευρώπη και οι διαφωνίες μεταξύ Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως θα καθυστερήσουν οι νομοθέτες μέχρι να ψηφιστεί το πρόγραμμα ύψους 1,9 τρις. Αυτά έχουν προκαλέσει τη διάθεση για ρευστοποιήσεις θέσεων καθώς οι αγορές έχουν πρόσφατα χτυπήσει σε κορυφές βίου ή υψηλά σε βάθος πολλών ετών.

06:00
Σοφόν... το ασαφές: Οι ξένοι θεσμικοί αποχαιρετούν την Αθήνα

*  Πριν συμπληρωθεί χθες η πρώτη ώρα στο Χ.Α., στην πρώτη σύνοδο μιας εβδομάδας χωρίς σημαντικά γεγονότα στο εσωτερικό, ο Γ.Δ. είχε πιάσει τιμές κάτω από τις 770 μονάδες. Επίπεδο που θεωρήθηκε από τους εγχώριους αναλυτές και την αγορά συνολικά ως στήριξη με ικανή ισχύ.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
08:26
Παράγωγα: Δυνάμωσαν τα δυσοίωνα στοιχήματα

Στην τελευταία συνεδρίαση της βδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε αρνητικό πεδίο μόνιμα, ενώ του προσέδωσαν μέτρια πτώση στο πρώτο μέρος και διπλάσια στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε πτωτικό χάσμα 11,73 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 48,10 μονάδες χαμηλότερα. Το ανώτερο, οι 1891,97 μονάδες, εμφανίστηκε στις 10:30. Το ελάχιστο ημέρας σημειώθηκε στις 15:50 και ήταν οι 1844,69. Το κλείσιμο στις 1855,60 από 1903,70 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -2,53% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε  στα 17,424 εκατ. ευρώ.

08:25
ΧΑ: Οι ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια διεθνώς, ευκαιρία αντίδρασης στην Αθήνα

Οι επενδυτές στα ξένα χρηματιστήρια κινούνται ανάμεσα στην ανησυχία από την ισχύ της πανδημίας και την αισιοδοξία που προσφέρει στην θεώρηση των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης  το πρόγραμμα για αναζωπύρωση της οικονομίας των ΗΠΑ από τη διοίκηση Μπάιντεν. Η Αθήνα ωστόσο έχει περάσει σε φάση διόρθωσης που δεν αποκλείεται σήμερα να διακοπεί, καθώς αυτό είναι στατιστικά αναγκαίο, ώστε να μην απειληθεί με αλλαγή η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση που αποκτήθηκε στο τελευταίο δίμηνο του 2020.

06:00
Σοφόν... το ασαφές: Σημάδια κόπωσης εντός και εκτός συνόρων

*Η πορεία των τιμών αυτή την εβδομάδα προβληματίζει. Γιατί επί τρεις συνόδους στη σειρά υπάρχει προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, για να ξεσπάσει ένα δυνατό αγοραστικό ενδιαφέρον. Τη μόχλευση, δηλαδή, των τιμών στα πρώτα λεπτά δεν την αγκαλιάζει το σύνολο των συναλλασσόμενων. Έτσι, ενώ εμφανίζονται νωρίς τιμές που ορίζουν τα μέγιστα, οι πιέσεις που ακολουθούν δυναμώνουν σταδιακά. Η δε αδυναμία να κρατηθεί η αρχική ανοδική ορμή βάζει σε σκέψεις και αυτούς που δεν είχαν προγραμματίσει να μειώσουν τις θέσεις τους. Οδηγούν έτσι τον μέσο όρο σε χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος επίπεδα και αυτό που δυναμώνει με την επιδείνωση της εικόνας στο ταμπλό είναι η τάση φυγής από το ρίσκο των ελληνικών μετοχών. Αυτή η κατάσταση εμφανίστηκε την εβδομάδα που ξεκίνησε το λιανικό εμπόριο, καθώς το επέτρεψαν τα στοιχεία για την πανδημία.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
19:33
Παράγωγα: Εκτίναξη όγκων έφερε η πτώση κατά -2,53% του 25άρη

Στην τελευταία συνεδρίαση της βδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε αρνητικό πεδίο μόνιμα αλλά του προσέδωσαν μέτρια πτώση στο πρώτο μέρος και διπλάσια στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε πτωτικό χάσμα 11,73 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 48,10 μονάδες χαμηλότερα.

08:23
Παράγωγα: Επανεμφάνιση ελαφρώς δυσοίωνων στοιχημάτων

Στην προτελευταία συνεδρίαση της βδομάδας με νέες κυρίαρχες σειρές αυτές του Φεβρουαρίου , οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε θετικό και αρνητικό πεδίο εναλλάξ αλλά του προσέδωσαν μέτρια πτώση στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 6,53 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 11,15 μονάδες χαμηλότερα. Το ανώτερο, οι 1935,26 μονάδες, εμφανίστηκε στις 10:33. Το ελάχιστο ημέρας σημειώθηκε στις 16:46 και ήταν οι 1901,48. Το κλείσιμο στις 1903,70 από 1914,85 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -0,58% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε  στα 9,222 εκατ. ευρώ.

08:22
ΧΑ: Η ενθυλάκωση κερδών διεθνώς κυριαρχεί, εδώ ξεκίνησε νωρίτερα και πιθανά συνεχίζεται

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν από τα ρεκόρ υψηλών σήμερα Παρασκευή 22/1, καθώς οι επενδυτές απέσυραν κάποια χρήματα από τον πάγκο της αγοράς, μετά από το πρόσφατο ράλι που οδήγησε στην ελπίδα ότι ένα τεράστιο σχέδιο οικονομικής τόνωσης των ΗΠΑ από τον εισερχόμενο Πρόεδρο Joe Biden, θα βοηθήσει να μετριασθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Πιέσεις μετά την ενθουσιώδη έναρξη

Σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι τιμές στην έναρξη των χθεσινών συνεδριάσεων ήταν πολύ ψηλότερα από τα επίπεδα στα οποία οδηγήθηκαν μετά την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσής τους. Αυτή η βουτιά, ωστόσο, από το άνοιγμα δεν έφερε σε όλους αρνητικό πρόσημο μεταβολής. Θα λέγαμε, λοιπόν, πως οι επενδυτές έδωσαν και στην Αθήνα μια παρόμοια δυναμική στους δείκτες. Μόνο που εδώ είχαμε για τον ορισμό του πυθμένα πέρασμα σε αρνητικές μεταβολές και διατήρηση των απωλειών, αν και πάλι ήταν μικρές.