Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 16:28

Η Moody's στη Σαουδική Αραβία


Την απόφασή του να αρχίσει δραστηριότητες στη Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ο αμερικανικός οίκος Moody's, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία το πλούσιο βασίλειο προωθεί το άκρως φιλόδοξο όραμα 2030 και προσπαθεί να διαφοροποιήσει την οικονομία του, περιορίζοντας την εξάρτηση από το πετρέλαιο. Η Σαουδική Αραβία είναι καθοριστικής σημασίας για την ισλαμική χρηματοοικονομική- έναν τομέα, στον οποίο η Moody's αναγνωρίζεται ως ηγέτιδα δύναμη σε επίπεδο αξιολογήσεων και έρευνας. 


Την απόφασή του να αρχίσει δραστηριότητες στη Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ο αμερικανικός οίκος Moody's, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία το πλούσιο βασίλειο προωθεί το άκρως φιλόδοξο όραμα 2030 και προσπαθεί να διαφοροποιήσει την οικονομία του, περιορίζοντας την εξάρτηση από το πετρέλαιο. 

Η Moody's έλαβε τη σχετική άδεια για παρουσία στη Σαουδική Αραβία στις 6 Μαΐου από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του βασιλείου (CMA), την οποία και ευχαριστεί στην ανακοίνωσή της. 

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα ο διορισμός του Μαχμούντ Τοτόντζι στη θέση του γενικού διευθυντή και επικεφαλής διαχείρισης σχέσεων για το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. 

Η Σαουδική Αραβία είναι καθοριστικής σημασίας για την ισλαμική χρηματοοικονομική- έναν τομέα, στον οποίο η Moody's αναγνωρίζεται ως ηγέτιδα δύναμη σε επίπεδο αξιολογήσεων και έρευνας. 

Αυτή τη στιγμή η Moody's αξιολογεί 140 φορείς έκδοσης χρέους και 92 προγράμματα χρέους ανά τη Μέση Ανατολή. 

naftemporiki.gr