Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:31

Η Marine Tours και τα μυστικά ενός επιτυχημένου και ασφαλούς επαγγελματικού ταξιδιού

Για τις προκλήσεις και τα μυστικά της διαχείρισης των πιο επιτυχημένων επαγγελματικών ταξιδιών, μιλά ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου,  CEO της Μarine Tours, ενός από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Για τις προκλήσεις και τα μυστικά της διαχείρισης των πιο επιτυχημένων επαγγελματικών ταξιδιών, μιλά ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου,  CEO της Μarine Tours, ενός από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Η Marine Tours ιδρύθηκε το 1980 και αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη, με εξειδίκευση στην κάλυψη των, ιδιαίτερα απαιτητικών, επαγγελματικών ταξιδιωτικών αναγκών.

Δεν πρόκειται για ένα πρακτορείο τουρισμού. H Μarine Tours, είναι ένας εξειδικευμένος σύμβουλος στη συνολική διαχείριση των επαγγελματικών ταξιδιών. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της δραστηριότητάς της, αυξάνει την απόδοση των ταξιδιών που αναλαμβάνει, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των εταιρικών σας στόχων διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου, και εξηγεί τη δυνατότητα της εταιρείας να αυξάνει αποδεδειγμένα την απόδοση κάθε εταιρικού ταξιδιού, υπογραμμίζοντας πως αυτό οφείλεται στην τεράστια εμπειρία και ιδιαίτερη εξειδίκευση της εταιρείας.

«Η σύναψη ανταγωνιστικών εμπορικών συμφωνιών (end to end), η πρόσβαση σε προνομιακούς ναύλους, η εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα ταξιδιωτικών συμβούλων σε συνδυασμό με τα τελευταίας γενιάς τεχνολογικά εργαλεία που αξιοποιούμε, προσφέρουν πάντα «περισσότερα για λιγότερα» στους πελάτες μας, αυξάνοντας την αξία κάθε ευρώ που επενδύουν στα ταξίδια τους», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

 Η ταξιδιωτική εμπειρία και η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

«Η Marine Tours επενδύει στην εμπειρία του κάθε στελέχους που ταξιδεύει και εγγυάται πως θα φτάνει πάντα στον προορισμό του ικανοποιημένο, ασφαλές και έτοιμο για Business, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας που μας ανέθεσε το ταξίδι», τονίζει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου. 

Για την Marine Tours η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας είναι κορυφαίος στόχος και επιλογή καθώς σε επίσημη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ένας στους δύο travel managers δεν αισθάνεται πως τα στελέχη του ταξιδεύουν με απόλυτη ασφάλεια.

Η Marine Tours φροντίζει για την ασφάλεια των ταξιδιωτών της, μέσω της επιλογής των αδιαπραγμάτευτα ποιοτικών συνεργατών σε επίπεδο, όχι μόνο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και ξενοδοχείων, μεταφορών, κ.α. «Να μην ξεχνάμε ότι το προϊόν μας δεν είναι μόνο το αεροπορικό εισιτήριο, αλλά η 360ο  διαχείριση ενός επαγγελματικού ταξιδιού και πρέπει να διασφαλίζουμε την ασφάλεια του ταξιδιώτη που μας εμπιστεύεται σε κάθε μίλι και σημείο του ταξιδιού», υπογραμμίζει ο  κ. Οικονόμου.

«Πριν από κάθε ταξίδι που υλοποιούμε, προηγείται ενδελεχής σχεδιασμός και έλεγχος. Έτσι, μελετάμε τον τελικό προορισμό για τυχόν γεγονότα που μπορεί να ανατρέψουν το ταξίδι ή να αλλάξουν τις ασφαλείς συνθήκες του. Τα πιο συνήθη γεγονότα είναι οι έντονες καιρικές συνθήκες, τα πολιτικοοικονομικά και τα κοινωνικά έκτακτα γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν το σημείο άφιξης ή αναχώρησης και την ευρύτερη εμπειρία του ταξιδιού.

Φυσικά παρέχουμε υπηρεσίες ταξιδιωτικής ασφάλισης και ενημερώνουμε πλήρως για όλους τους ιατρικούς ελέγχους, τους εμβολιασμούς και ό, τι άλλο πρέπει να πραγματοποιήσει ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρησή του, ελαχιστοποιώντας έτσι τους εν δυνάμει κινδύνους», προσθέτει ο CEO της Marine Tours.

Ένας Ταξιδιωτικός Σύμβουλος πάντα δίπλα σας

Ο κ. Οικονόμου συνεχίζει και σχολιάζει πως «Η ίδια έρευνα επιβεβαιώνει πως στο 7,5% των ταξιδιών προκύπτει κάποια ανεπιθύμητη μεταβολή λόγων εξωτερικών παραγόντων, ποσοστό που καταδεικνύει πόσο έτοιμοι πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή. Ακριβώς σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται και ο ρόλος του εξειδικευμένου travel consultant στη Marine Tours. Εδώ, κάθε ταξιδιώτης έχει τον προσωπικό του ταξιδιωτικό σύμβουλο που βρίσκεται δίπλα του 24/7, για να δώσει λύση σε ό, τι μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του».

Οι ιδιαίτερες προκλήσεις των επαγγελματικών ταξιδιών

 «Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η επιλογή εκείνων των ταξιδιωτικών προϊόντων που θα προσφέρουν στο καλύτερο δυνατό κόστος την μέγιστη ταξιδιωτική εμπειρία, εξυπηρετώντας την ίδια στιγμή και τους ευρύτερους εταιρικούς στόχους του ταξιδιού. Η έρευνα που αναφέρουμε παραπάνω, παρουσιάζει πως το 88% των στελεχών που έχουν μία κακή ταξιδιωτική εμπειρία, είναι λιγότερο αποδοτικά στη δουλειά τους τη στιγμή της άφιξης και σαφώς λιγότερο ικανοποιημένα με την εργασία τους. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του αυτό, ο σύμβουλος διαχείρισης ταξιδιού, καλείται να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στα πλαίσια του προϋπολογισμού που του δόθηκε, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του μεμονωμένου ταξιδιώτη και του συνόλου της εταιρείας», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η μακρά παράδοσή στο λεγόμενο «marine & offshore travel» και τα απολύτως εξειδικευμένα μοντέλα διαχείρισης ναυτικών που διαθέτει, έχουν κατατάξει τη Marine Tours σε έναν πιστό συνεργάτη της ναυτιλιακής κοινότητας όλα αυτά τα χρόνια. «Όσο για το λεγόμενο corporate travel, υπερήφανα μπορώ πλέον να πω, ότι αποτελούμε τον στρατηγικό ταξιδιωτικό σύμβουλο των πιο σημαντικών οργανισμών στην Ελλάδα.

Συνολικά οι πελάτες μας, αντιλαμβάνονται τη Marine Tours ως έναν κομβικό συνεργάτη που τους βοηθά να οργανώνουν τα ταξίδια τους με τον πιο αποδοτικό, ασφαλή και ευχάριστο, φυσικά, τρόπο», καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours.