Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 16:19

Στα «Σαλαμίνια 2021» ο Γ. Πατούλης: Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε τους αγώνες των Ελλήνων

Στην τελετή αναπαράστασης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο πλαίσιο των εορτασμών «Σαλαμίνια 2021» που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Στην τελετή αναπαράστασης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο πλαίσιο των εορτασμών «Σαλαμίνια 2021» που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

«Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε διαχρονικά τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία και έδωσε το παράδειγμα στους θιασώτες του δυτικού πολιτισμού για να υπερασπίζονται τις αρχές και τις αξίες του μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας την τελετή αναπαράστασης. 

Ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η σημερινή εκδήλωση είναι μία ευκαιρία «να αποτίνουμε φόρο τιμής στους ένδοξους προγόνους μας, τους Έλληνες που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα, αυτούς που με τη νίκη τους προσέφεραν κάτι παραπάνω από τη σωτηρία της πατρίδας: απέδειξαν – για πρώτη φορά στην ιστορία – ότι ένας μικρός αριθμός γενναίων πολιτών, που εμφορούνται από τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του ανθρωπισμού, είναι σε θέση να συντρίψουν πολυάριθμες στρατιές υπηκόων απολυταρχικών καθεστώτων».

«Η Περιφέρεια Αττικής με χαρά διοργανώνει την αναπαράσταση αυτής της λαμπρής σελίδας της αρχαίας ιστορίας μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, που μας θυμίζει την πρώτη νίκη του ανθρωπισμού απέναντι στη δεσποτεία» σημείωσε και πρόσθεσε πως «το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μαζί με όλα τα νησιά της Αττικής μας. Η οικονομική ανάπτυξη του τόπου, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, τα έργα υποδομής, οι δράσεις κυκλικής οικονομίας, η πλήρης αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, είναι τα κλειδιά της πολιτικής μας για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους πολίτες. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα δίπλα σας, για να προσφέρει στο νησί το μέλλον που του αξίζει».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Βάσω Μπόγρη, αλλά και τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο για την πρωτοβουλία και την άριστη συνεργασία και επισήμανε «Μαζί θα τιμάμε το λαμπρό παρελθόν του τόπου, μαζί θα χτίσουμε ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον».

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ε. Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής Ι. Τραγάκης, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλος, οι βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ), Ι. Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ), Τ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν.Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Καμίνης (ΚΙΝΑΛ), ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και πρώην Δήμαρχος Πόρου Σ. Σπυρίδων, ο Αρχιπλοίαρχος Π. Δημητρόγλου, ο εκπρόσωπος του αρχηγού της ΕΛΑΣ Π. Τζεφεράμος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Π. Μαρωνίτης, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος-Υποδιοικητής, Πύραρχος Δ. Αντωνόπουλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χριστόδουλος Κοκλιώτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της Σαλαμίνας και του Λιμενικού Σώματος.