Επιβεβαίωσε το «Caa3» της Ελλάδας η Moody’s

Ο οίκος εκτιμά πως παραμένει το ρίσκο στην εφαρμογή της συμφωνίας
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 17:08
UPD:17:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
Σύμφωνα με τη Moody’s, παρά τις θετικές εξελίξεις, η αξιολόγηση «Caa3» εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο κινδύνου όσον αφορά στην υλοποίηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

Την αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο «Caa3» επιβεβαίωσε η Moody's, αναβαθμίζοντας πάντως το outlook σε σταθερό, μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως εξηγεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του, οι βασικοί παράγοντες πίσω από την επιβεβαίωση είναι η έγκριση του τρίτου προγράμματος διάσωσης και η εμφάνιση ενός πολιτικού σχηματισμού που είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκός από τους προκατόχους του για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα απαιτήσει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη Moody’s, παρά τις θετικές εξελίξεις, η αξιολόγηση «Caa3» εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο κινδύνου όσον αφορά στην υλοποίηση, δεδομένης της αδυναμίας των θεσμών στην Ελλάδα και των προηγούμενων αδύναμων επιδόσεων στην εφαρμογή των όρων της οικονομικής στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορά «junk» («σκουπίδια») τον Ιούλιο, λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα