Υπ. Περιβάλλοντος: Εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον TAP

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 13:15
UPD:13:18
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κ. Σκουρλέτης (φωτ. αρχείου) επισήμανε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδα.

Συνάντηση για την προώθηση των διαδικασιών του TAP είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και αντιπροσωπεία της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG», αποτελούμενη από τον εμπορικό διευθυντή της TAP AG Λουτζ Λάντβερ, τον διευθυντή του ελληνικού τμήματος του αγωγού Ρίκαρντ Σκουφιάς, τον διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων Ελλάδας Αλέξανδρο Πανουργιά και την νομική σύμβουλο Κατερίνα Μούντριχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι είναι πλέον εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η μετάβαση στις επόμενες φάσεις του έργου και να ξεκινήσει η κατασκευή του στο ελληνικό τμήμα, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Επιβεβαιώθηκε επίσης «το πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών που χαρακτήρισε τις συνομιλίες των τελευταίων εβδομάδων, οι οποίες είχαν σκοπό, και κατέληξαν στην αποσαφήνιση σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου».

Η εταιρεία ενημερώθηκε επίσης ότι υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) αναφορικά με τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην όδευση του αγωγού, ενώ προωθείται και η κοινοποίηση Εξαίρεσης Κρατικής Ενίσχυσης, στις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει οφέλη που θα αποτυπωθούν στην πραγματική οικονομία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και με αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα