Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύμβαση με TAP για την προμήθεια σωλήνων

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 10:22
UPD:15:19
Σωληνουργεία Κορίνθου

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θίσβη Βοιωτίας.

Σύμβαση προμήθειας σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, μήκους περίπου 495 χλμ, για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα, ανέθεσε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) στη Σωληνουργεία Κορίνθου.

Η σύμβαση αφορά συνολικά σε περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων, διαμέτρου 48'', και ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με την ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel, έναν εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών χάλυβα παγκοσμίως, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού και αυστηρής διαδικασίας επιλογής. Οι παραδόσεις των σωλήνων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017.

«Η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές  σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως. Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προοπτικές και για τις επόμενες χρήσεις, ενώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου της Σωληνουργεία Κορίνθου για τη συμμετοχή της στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα