Νέα κρίση του ευρώ «βλέπει» ο Στίγκλιτς

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:45
UPD:13:49
EPA/IAN LANGSDON

«Η ελαττωματική διάρθρωση (της Ευρωζώνης), που δεν επιτρέπει την προσαρμογή, θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα υπάρξει και άλλη κρίση του ευρώ», δήλωσε ο Στίγκλιτς στο Λουγκάνο της Ελβετίας (φωτογραφία αρχείου).

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και νέα κρίση του ευρώ εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σημειώνοντας ότι η δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, να κάνει ότι χρειασθεί για να προστατεύσει την Ευρωζώνη, απλά συγκάλυψε τις ρωγμές που προκαλούνται από τον λανθασμένο σχεδιασμό της Ευρωζώνης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η ελαττωματική διάρθρωση (της Ευρωζώνης), που δεν επιτρέπει την προσαρμογή, θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα υπάρξει και άλλη κρίση του ευρώ», δήλωσε ο Στίγκλιτς στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

«Η Ευρώπη σώθηκε την τελευταία φορά από τη δήλωση του Ντράγκι ότι θα κάνει ότι χρειασθεί - αυτό που εγώ αποκάλεσα τρικ εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

«Εάν η κατάσταση γίνει δύσκολη, δεν θα υπάρχει τίποτε πίσω από αυτό τον ισχυρισμό, ιδιαίτερα δεδομένης της πολιτικής οικονομίας», τόνισε ο Στίγκλιτς, προσθέτοντας ότι υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος για ένα επόμενο κύμα κρίσης του ευρώ - είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα ότι θα τα κουτσοκαταφέρουν με το τεράστιο κόστος από τη συνέχιση της στασιμότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα