Θετικοί ΤΕΕ και ΟΕΕ για το ελληνικό, θερινό «Νταβός»

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 15:20
UPD:15:22
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κ. Μάρδας (φωτ. αρχείου) συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Δημήτρη Κόλλια, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του υφυπουργού, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες. 

Την πρόταση του για τη δημιουργία του ελληνικού θερινού «Νταβός» μετέφερε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, εξετάστηκε η δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και της Φιλοσοφίας», με τον κ. Στασινό να επαναλαμβάνει την υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην πρόταση του κ. Μάρδα. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΕ θα συμμετάσχει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο μελετών, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. 

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Δημήτρη Κόλλια, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του υφυπουργού, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική πρόταση, στο νησί θα αναπτυχθεί ένα Παγκόσμιο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Φόρουμ, που θα αποτελείται από Εθνικές Εστίες Πολιτισμού (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα μέλος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οικογένειας, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση), ένα μεγάλο Συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών.

Οι Εθνικές Εστίες Πολιτισμού θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το «σπίτι» της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και την χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Θα χρησιμοποιούνται σε όλη την διάρκεια του έτους έτσι ώστε, με χαμηλό κόστος, φιλοξενώντας πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού. Στο νησί αυτό θα φιλοξενείται και το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας.

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα