Θ. Φέσσας: Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά μεταξύ μίας αριστερής κυβέρνησης και των εργοδοτών

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 16:05
UPD:16:06
ΑΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π.

Ο κ. Φέσσας (φωτ. αρχείου) επισημαίνει ότι «απαιτείται κοινή αντίληψη των προβλημάτων και κατανόηση των μεγάλων αδιεξόδων που έχει συσσωρεύσει το χρεοκοπημένο αναπτυξιακό υπόδειγμα, για να γίνουν πράξη» και προσθέτει ότι «δυστυχώς, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, παρά την πολυετή κρίση».

Μεταξύ ιδεοληψιών της Αριστεράς και κυνικότητας της Δεξιάς υπάρχει ένας μέσος δρόμος, ο οποίος είναι και κοινωνικά δίκαιος και οικονομικά αποτελεσματικός, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του, στο τεύχος Ιανουαρίου της Οικονομικής Επιθεώρησης του Συνδέσμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φέσσας επισημαίνει ότι «απαιτείται κοινή αντίληψη των προβλημάτων και κατανόηση των μεγάλων αδιεξόδων που έχει συσσωρεύσει το χρεοκοπημένο αναπτυξιακό υπόδειγμα, για να γίνουν πράξη» και προσθέτει ότι «δυστυχώς, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, παρά την πολυετή κρίση».

Ο ΣΕΒ, συνεχίζει, έχει θεσμική υποχρέωση να συνομιλεί με όλους τους πολιτικούς χώρους και να επικοινωνεί με αποτελεσματικότητα τις θέσεις των επιχειρήσεων τόσο προς την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και προς την εκάστοτε αντιπολίτευση.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά ούτε από τη δική μας πλευρά προς ένα αριστερό κόμμα ούτε και από μια αριστερή κυβέρνηση προς το σύνδεσμο των εργοδοτών» καταλήγει. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα