«Όχι» στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 14:56
UPD:14:58
SOOC/Alexandros Michailidis

Εναντίον της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών τάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα επιφέρει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, όπως η αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας αλλά και το «λουκέτο» των επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει ο ΕΣΑ, η συνολική επιβάρυνση (ασφαλιστική και φορολογική) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στις  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που το Α.Ε.Π. της χώρας έχει μειωθεί κατά 25%.
 
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ειδικά στον ΟΑΕΕ θα δυσχεράνει την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Ως εκ τούτου, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση εισφορών στον ΟΑΕΕ» τονίζει ο Σύλλογος.
 
«Ελλείψει ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει ένα δίκαιο σταθερό φορολογικό σύστημα και την δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα προσελκύει Έλληνες και ξένους επενδυτές, οδηγώντας στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αύξηση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό αποτελούν αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος, και οδηγούν ασφαλέστατα στον αφελληνισμό της παραδοσιακής δομής του εμπορίου που ασκείται από τις μικρές επιχειρήσεις» καθιστά σαφές και καταλήγει:
 
«Ως ισοδύναμο μέτρο για την κάλυψη του ελλείμματος του ασφαλιστικού και μόνιμη πηγή εσόδων, ο Σύλλογός μας προτείνει την άμεση απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού και την ενεργοποίηση κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής που προέρχονται από το παράνομο εμπόριο (λαϊκές – παραλαϊκές, θρησκευτικές πανηγύρεις, Bazaar, εποχικές υπαίθριες αγορές, παράνομοι μικροπωλητές, door-to-door πωλήσεις) και τον έλεγχο του λαθρεμπορίου στις πύλες εισόδου της χώρας, αντλώντας έτσι άμεσα και σταθερά έσοδα 6 δις ευρώ ετησίως.»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα