Τηλεφωνήματα από κινητά Siemens στα αεροσκάφη της Airbus

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 13:42

Για την ανάπτυξη τεχνολογίας, που θα επιτρέπει το 2006, στους επιβάτες να κάνουν και να δέχονται τηλεφωνήματα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας εν πτήση, θα εργαστούν από κοινού η Siemens με την Airbus.

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος, θα παρέχει την τεχνολογία GSM, διευκρινίζοντας, ότι, θα επιτρέπει την σύνδεση των σημάτων μόνον με δορυφόρο και θα εμποδίζει τη σύνδεση με επίγεια δίκτυα. Η εταιρεία αεροναυπηγικής Airbus, θα ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στα υπάρχοντα ηλεκτρονικά συστήματα, θα αναλάβει το μάρκετινγκ του προϊόντος στις αεροπορικές εταιρείες καθώς και τη συντήρηση.

Η μονάδα Connexion της Boeing - ήδη προσφέρει σε επιβάτες αεροσκαφών δυνατότητα πρόσβασης στο Ιντερνετ με υψηλές ταχύτητες - επίσης στοχεύει, στο να πωλεί του χρόνου σε επιβάτες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της ανταγωνίστριας της Airbus.

Προβλέπεται, ότι η αγορά για εν πτήση κλήσεις από και προς κινητά τηλέφωνα θα αξίζει, μέχρι το 2009, 1,6 δισ. δολάρια, ενώ η αγορά για παροχή υπηρεσιών δεδομένων εν πτήση θα αξίζει άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: Reuters, ΑΠΕ.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα