Γ. Κατρούγκαλος: Στόχος να απομονώσουμε το ΔΝΤ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 09:14
UPD:09:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος (φωτ. αρχείου) αναγνώρισε παράλληλα, ότι ο αντίκτυπος των νέων μέτρων στο ασφαλιστικό σύστημα δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί, καθώς πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες θα κριθούν στο τέλος.

Στόχος μας είναι να απομονώσουμε και όχι να πείσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε παρέμβασή του στο «ΣΚΑΪ».

«Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής “σοφών”» πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα, παρά τις ενστάσεις του ΔΝΤ. «Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, αυτό έχει κλείσει, στο πλαίσιο της α’ αξιολόγησης» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναγνώρισε παράλληλα, ότι ο αντίκτυπος των νέων μέτρων στο ασφαλιστικό σύστημα δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί, καθώς πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες θα κριθούν στο τέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, η πορεία των εσόδων του ΙΚΑ είναι καλύτερη από πέρυσι, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να βαίνει προς μείωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα