Τέρνα Ενεργειακή: Συμφωνία με την CIP για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:58
UPD:09:58

Σε συμφωνία συνεργασίας με την Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) για τη χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος κατέληξε η Τέρνα Ενεργειακή, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (AΠΕ), στις ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση της συνεργασίας αφορά το αιολικό πάρκο «Fluvanna 1», ισχύος 155MW με ανεμογεννήτριες Gamesa, που υλοποιεί η Τέρνα Ενεργειακή, στην περιοχή Scurry County, στο Τέξας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η CIP θα προσφέρει κεφάλαια ύψους 61 εκατ. δολαρίων για την κάλυψη μέρους του κόστους ανάπτυξης Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης επένδυσης ξεπερνά τα 250 εκατ. δολάρια.

Η Goldman Sachs συμμετέχει επίσης, παρέχοντας κεφάλαια έως 150 εκατ. κατά την έναρξη λειτουργίας, ενώ κατά την περίοδο κατασκευής, οι χρηματοδοτικές ανάγκες καλύπτονται από ομάδα τραπεζών που αποτελείται από τις HSBC, NordLB, Morgan Stanley και Rabobank.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τέρνα Ενεργειακή, το αιολικό πάρκο «Fluvanna I» θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2017.

Η εταιρεία λειτουργεί ήδη αιολικό πάρκο ισχύος 138 MW στις ΗΠΑ, στην περιοχή Elmore County του Idaho, ενώ προωθεί κι άλλες επενδύσεις στην αγορά των ΑΠΕ στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός ακόμα αιολικού πάρκου (Fluvanna II) ισχύος 130 MW στο Τέξας, για το οποίο η CIP έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον συνεργασίας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Τέρνα Ενεργειακή πλέον, ανέρχεται σε 738 MW. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 468 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 242 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 980 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΤΕΝΕΡΓ

Σχολιασμένα