Οι επενδύσεις στη συνάντηση Δ. Παπαδημητρίου - Αυστραλού πρέσβη

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 15:05
UPD:15:06
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρέσβης της Αυστραλίας στη χώρα μας Τζον Γκρίφιν, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρονται για επενδύσεις κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. Παράλληλα επισήμανε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαδημητρίου από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με την Αυστραλία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ο δεσμός αυτός να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομίας παρουσίασε στον κ. Γκρίφιν τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ξένες επενδύσεις στους τομείς του θεματικού τουρισμού, της τεχνολογίας, των τροφίμων, της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών και της αγοράς ακινήτων.

Έδωσε επίσης έμφαση στο εξαιρετικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της χώρας, καθώς και στις διευκολύνσεις που παρέχονται πλέον με τη νέα νομοθεσία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Τόνισε, τέλος, την ανάγκη προώθησης των ελληνικών εξαγωγών με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυσή τους στην αυστραλιανή αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα