Στην Kerogen Capital το 50% της Energean Israel

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:24
UPD:15:27
Energean Oil & Gas

Το 50% της Energean Israel, θυγατρική της Energean Oil & Gas στο Ισραήλ, απέκτησε η Kerogen Capital, έναντι του ποσού των 50 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η ελληνική εταιρεία εξαγόρασε το 100% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης στα υπεράκτια κοιτάσματα «Karish» και «Tanin», η ανάπτυξη των οποίων απαιτεί επενδύσεις 1,3 δισ. δολαρίων.

Ως αποτέλεσμα, το αντίτιμο των 50 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση τόσο των μελετών σχεδιασμού εγκαταστάσεων, όσο και του σχεδίου ανάπτυξης των δύο κοιτασμάτων, o οποίος έχει ήδη ανατεθεί στην Technip FMC.

Σε δηλώσεις του, ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, επεσήμανε ότι το σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα υποβληθεί στα μέσα του 2017, προβλέπει την έναρξη προμήθειας της ισραηλινής αγοράς με φυσικό αέριο, το 2020.

Χαρακτήρισε επίσης, το Ισραήλ ως ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα των υδρογονανθράκων και παρέπεμψε στις προοπτικές που δημιουργεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την παραχώρηση 24 υπεράκτιων οικοπέδων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα