Επαφών συνέχεια για κυβέρνηση και θεσμούς

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 11:10
UPD:15:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φτάνει για τη συνάντηση με τους θεσμούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.30 ο νέος γύρος επαφών της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Οι σημερινές συναντήσεις έχουν αντικείμενο τις αγορές προϊόντων -και συγκεκριμένα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Στη συνέχεια, μετά από μία ολιγόωρη διακοπή, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια.

Οι χθεσινές, μαραθώνιες επαφές ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα, με κυβερνητικό στέλεχος να διαμηνύει ότι «γενικά πάει καλά, καθώς κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η Έφη Αχτσιόγλου κατά την άφιξη της στη συνάντηση.

Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων ετέθησαν οι  ιδιωτικοποιήσεις και το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ συζήτηση έγινε και για τη φορολογική διοίκηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι δανειστές εμφανίζονται θετικοί στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπεραποδώσουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα