Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του υδατοδρομίου της Πάτρας

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 09:14
UPD:09:17
INTIME NEWS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ

Το επόμενο βήμα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου αποτελεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες για ανάδειξη αναδόχου Φορέα που θα αναλάβει την λειτουργία του υδατοδρομίου και την προσέλκυση εταιρείας/εταιρειών που θα επωμιστούν την πληρότητα και την αρτιότητα του πτητικού έργου.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πάτρας, το οποίο θα είναι το τρίτο κατά σειρά, μετά από εκείνα της Κέρκυρας και των Παξών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) επισημαίνει ότι η κατασκευή, η εγκατάσταση και η αδειοδότηση των αναγκαίων υποδομών «καθιστούν την πόλη και το λιμάνι της Πάτρας, κεντρικό κόμβο ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας».

Το επόμενο βήμα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, το οποίο πρόκειται άμεσα να δρομολογήσει ο ΟΛΠΑ, αποτελεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες για ανάδειξη αναδόχου φορέα που θα αναλάβει την λειτουργία του υδατοδρομίου και την προσέλκυση εταιρείας/εταιρειών που θα επωμιστούν την πληρότητα και την αρτιότητα του πτητικού έργου.

«Το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι κεντρικός κόμβος του δικτύου που αρχίζει και δημιουργείται και αναμένουμε η επένδυση αυτή να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Νίκος Κοντοές, μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση.

Όσον αφορά τον χρόνο έναρξης των πτήσεων, επεσήμανε ότι «λόγω των διαδικασιών δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να προλάβουμε την φετινή σεζόν» αλλά, όπως πρόσθεσε, «ελπίζουμε ότι θα γίνουν κάποιες πτήσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερο διαφημιστικά για την επόμενη περίοδο».

naftemporiki.gr                                                              Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα