Τα τρία «θέλω» της ΕΣΕΕ εν όψει ΔΕΘ

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 12:38
UPD:14:24
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Κορκίδης εστίασε στην ανάγκη θεσμοθέτησης και λειτουργίας ενός ειδικού «ακατάσχετου» λογαριασμού, ο οποίο θα δύναται να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της εκάστοτε επιχείρησης, μέσω παγίων τραπεζικών εντολών.

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της 82ης ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ επανέφερε στο «τραπέζι» τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές εξαγγελίες της περσινής ΔΕΘ και χαρακτήρισε τον μήνα Σεπτέμβριο ως «Μέρα της Μαρμότας».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κορκίδης εστίασε στην ανάγκη θεσμοθέτησης και λειτουργίας ενός ειδικού «ακατάσχετου» λογαριασμού, ο οποίο θα δύναται να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της εκάστοτε επιχείρησης, μέσω παγίων τραπεζικών εντολών.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη «παγώματος» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργοδοτών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά και περιορισμού της υπερβολικής φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων επιβάλλεται να εφαρμοστεί νωρίτερα από τα αντίμετρα του 2019» σημείωσε, με νόημα, ο κ. Κορκίδης.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, «οφείλει να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου με εγχώριες μεν εμπνεύσεις, χωρίς όμως να δημιουργήσει εξωχώριες αντιδράσεις και πισωγυρίσματα».

«Η πραγματική οικονομία έχει ανάγκη από αποτελεσματικές ενέργειες και όχι από ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, καθώς δεν χρησιμεύουν σε τίποτα “δώρα” χωρίς αντίκρισμα, από το βήμα της ΔΕΘ» έσπευσε να προσθέσει.

«Άλλωστε, υπάρχουν συγκεκριμένες εκκρεμότητες από την περσινή ΔΕΘ που όλοι μας περιμένουμε να εκπληρωθούν, προτού η ατομική και συλλογική κόπωση καταλήξει σε ατομική και συλλογική παραίτηση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα