ΥΠΑΝ: Σε όλους του υπαλλήλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού το ειδικό bonus

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 18:16
UPD:18:18

Η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση ειδικής πρόσθετης αμοιβής στους υπαλλήλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανάλογα με τη θέση και το επίπεδο σπουδών τους) -συμπεριλαμβανομένου του γ.δ. της Επιτροπής κ. Αδαμόπουλου- υπεγράφη στις 31 Μαΐου 2006 αριθμός ΦΕΚ 801, και αφορά την αναπροσαρμογή, μετά από 3 χρόνια, της ειδικής πρόσθετης αμοιβής όλων των υπαλλήλων της Επιτροπής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου, η καταγγελία ότι οι υφυπουργοί Πέτρος Δούκας και Γιάννης Παπαθανασίου είχαν υπογράψει τον περασμένο Μάιο, μπόνους 1.157 ευρώ με αναδρομική ισχύ στον προφυλακισμένο Παναγιώτη Αδαμόπουλο.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, η απόφαση αποτελεί τροποποίηση σχετικής Υπουργικής Απόφασης που είχε υπογραφεί στις 19 Μαΐου 2003 αριθμός ΦΕΚ 663.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού λαμβάνουν ακόμη και σήμερα τη χαμηλότερη ειδική πρόσθετη αμοιβή από τους υπάλληλους όλων των υπολοίπων ανεξάρτητων Αρχών.

Σημειώνεται επίσης πως είχε ζητηθεί πολύ μεγαλύτερη αύξηση της ειδικής πρόσθετης αμοιβής στους υπάλληλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να εξισωθεί με εκείνη που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των άλλων ανεξάρτητων Αρχών, αλλά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα