Δοικητική έρευνα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 12:40

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ έρευνα διατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διερευνηθούν οι λόγοι καθυστέρησης ενημέρωσης του προέδρου της Αρχής για το συμβάν της απάλειψης δεδομένων από ηλεκτρονικά αρχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με το θέμα επισημαίνεται ότι πριν από την ολοκλήρωση της εργαστηριακής εξέτασης του ηλεκτρονικού υλικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οποιοδήποτε συμπέρασμα για τα ακριβή αίτια και την προέλευση της διαπιστωθείσας διαγραφής δεδομένων είναι πρόωρο.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει από καιρό προγραμματιστεί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σταδιακή αναβάθμιση του δικτύου της για τη βελτίωση απόδοσης και ασφάλειας του και για το λόγο αυτό επίκειτο προκήρυξη για την επιλογή Συμβούλου Πληροφορικής για τον σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του σχετικού διαγωνισμού.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των εργασιών αναβάθμισης, η μέσω κωδικού πρόσβαση στα αρχεία μιας υπόθεσης από τους αρμόδιους και μόνο χειριστές αποτελούσε ένα προσωρινό μέτρο διαφύλαξής τους.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, σύμφωνα με εντολή της διοίκησης, η καθημερινή αποθήκευση των δεδομένων των εν λόγω ηλεκτρονικών φακέλων από τους αρμόδιους χειριστές, απέτρεψε οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομαλή συνέχιση των εργασιών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα