Στήριξη της Ε.Ε. για τη φέτα ζητά η ΕΝΠΕ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:40
UPD:15:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Ε

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός

Τη στήριξη της ΕΕ για την προστασία της φέτας, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε εκδήλωση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (AREPO) στις Βρυξέλλες. Πρόκειται -είπε- για «ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Ευρώπης και εμβληματικό προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αγοραστός ζήτησε να αναλάβουν οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες πρωτοβουλία για την πλήρη κατοχύρωση όλων των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης - Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ. Επίσης, να αναλάβουν οι Περιφέρειες την υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στο σύνολό τους, προκειμένου, όπως υπογράμμισε, «να υλοποιούνται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα για τον πρωτογενή τομέα».

Για τη νέα ΚΑΠ, μετά το 2020, τόνισε ότι «λόγω Brexit, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αυξηθεί η χρηματοδότηση». Αυτό που χρειάζεται -είπε- «εξυπνότερους τρόπους, ώστε τα διαθέσιμα χρήματα να πιάσουν τόπο, να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα