Στο στόχαστρο η Tesla

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 06:07
UPD:06:09

 

Στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ μπαίνει η Tesla, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα και πυρκαγιά σε όχημα Model X στην Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα. 

Η είδηση έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τρίτης και είχε ως αποτέλεσμα το σφυροκόπημα στη μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έκλεισε με πτώση 8,2% ή 25 δολαρίων στα 279,18 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Η απόφαση της έρευνας συνοδεύθηκε δε από υποβάθμιση του αξιόχρεου της Tesla από τη Moody's στο Β3 από Β2, με τον οίκο να αναφέρει ότι η κίνηση αντανακλά τον αργό ρυθμό παραγωγής των Model 3, αλλά και πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρείας. Στον απόηχο της υποβάθμισης η μετοχή υποχώρησε περαιτέρω 2,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Την περασμένη εβδομάδα η Tesla ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε εβδομαδιαία παραγωγή 2.500 οχημάτων Model 3 έως τα τέλη Μαρτίου και 5.000 έως τον Ιούνιο. Ο αρχικός της στόχος ήταν για 5.000 εβδομαδιαίως έως τα τέλη του 2017 και 10.000 έως τα τέλη του 2018. 

Όσον αφορά στο τροχαίο της περασμένης εβδομάδας, παραμένει ασαφές, εάν το αυτοκίνητο ήταν στο σύστημα αυτόματης οδήγησης, Autopilot, ή το οδηγούσε κανονικά ο 38χρονος οδηγός, ο οποίος και έχασε τη ζωή του. Στο τροχαίο εμπλέκονταν άλλωστε ακόμη δύο αυτοκίνητα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα