Στην «κούρσα» του brain gain

Συνέχεια των επενδύσεων στην Ελλάδα
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 16:30
UPD:16:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην εγχώρια αγορά απ’ όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, με τους μισούς από τους 250 εργαζομένους της να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την έντυπη έκδοση

Θέσεις εργασίας σε Έλληνες που θέλουν να επαναπατριστούν προσφέρει η εταιρεία διαδικτυακής διαμεσολάβησης μεταφορών Beat, συνεχίζοντας να ενεργεί ως διαμεσολαβητής, συνδέοντας μέσω της εφαρμογής της επαγγελματίες οδηγούς ταξί με επιβάτες.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νόμου η Beat -όπως τονίζει- συνεχίζει να τηρεί όλες τις προβλέψεις, αν και το 90% των διαδρομών της εταιρείας πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος.

Πάντως, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην εγχώρια αγορά απ’ όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, με τους μισούς από τους 250 εργαζομένους της να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Beat έχει δημιουργήσει κι ένα ειδικό πακέτο υποστήριξης, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατριστούν και αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας υψηλών προδιαγραφών. Μέσα απ’ αυτό, επιθυμεί να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε διάφορους τομείς, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία μετεγκατάστασης του εργαζομένου στην Αθήνα (μετακόμιση, εύρεση νέου σπιτιού, γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Δημόσιο, λογιστικά, νομικά θέματα κ.ά.).

Τους τελευταίους μήνες η Beat έχει επαναπατρίσει 5 Έλληνες, από χώρες όπως η Δανία, η Ελβετία και η Αγγλία. Στην Αθήνα περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες έχουν εγγραφεί σε αυτή, ενώ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης συμβαδίζει με αυτόν της υπόλοιπης Ευρώπης και είναι σήμερα λιγότερο από 4 λεπτά της ώρας. Στην Αθήνα συνεργάζονται με την Beat πάνω από 5.000 οδηγοί ταξί σε μηνιαία βάση.   Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα