Γ. Σταθάκης: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις τιμές των καυσίμων- θα ξανασυζητήσουμε τις συντάξεις

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 14:38
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το μνημόνιο έχει τελειώσει, δεν υπάρχει παράταση ή νέο. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα ανέφερε ότι θα συζητηθει εκ νέου η περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Σταθάκης κληθείς να σχολιάσει την υψηλή φορολογία και τις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα, είπε: «δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό» ενώ ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο, όπως το επίδομα στέγασης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας η κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί», καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία υπάρχουν περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους», με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να του επισημαίνουν ότι αυτοί που τελικώς θα επηρεαστούν είναι 950.000 συνταξιούχοι.

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, γιατί όπως είπε  «όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία  των συντάξεων θα πέσουν έξω». 

Όσον αφορά στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ τόνισε ότι  δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια. Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτη» την στάση των ΕΛΤΑ και την παρακράτηση χρημάτων από καταναλωτές που εξοφλούσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Ταχυδρομεία.

 

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα