Σε επίπεδα ρεκόρ η κεφαλαιοποίηση της Apple- πόσο απέχει από το 1 τρισ.

Πόσο ακριβώς απέχει από το 1 τρισ. δολ.
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 06:17
UPD:06:25

Η Wall Street βρέθηκε χθες στο κόκκινο, εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου. Μία εταιρεία κατάφερε, ωστόσο, να σταθεί κόντρα στο ρεύμα και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του 1 τρισ. δολαρίων. Δεν είναι άλλη από την Apple βεβαίως, η οποία είδε τη μετοχή της να σκαρφαλώνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ και την κεφαλαιοποίησή της να προσεγγίζει τα 990 δισ. δολάρια. 

Με ένα άλμα σχεδόν 6% η μετοχή της Apple έκλεισε στα 201,50 δολάρια. Σύμφωνα με απολογισμούς του Bloomberg, βασιζόμενους στα τελευταία στοιχεία, που έχει καταθέσει η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία του πλανήτη για τον αριθμό των μετοχών της σε κυκλοφορία, για να σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση, η μετοχή θα πρέπει να ανέβει στα 207,0425 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι απέχει μόλις 2,75% από το στόχο. 

Σημειώνεται ότι φέτος έχει καταφέρει να ενισχυθεί τουλάχιστον 2,75% σε 13 συνεδριάσεις. Μένει να φανεί εάν η σημερινή θα είναι η τυχερή 14η.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αναδειχθεί στην πρώτη επιχείρηση με 13 ψηφία στη χρηματιστηριακή αξία της. 

Σχετικά κοντά στο στόχο αυτό, με κεφαλαιοποίηση άνω των 900 δισ. δολαρίων έκαστη, βρίσκονται επίσης Google, Amazon και Microsoft. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNNΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα