Δεκτή η 20ετής επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» αντί 1,115 δισ.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 16:44
UPD:18:09
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα προσφορά υπέβαλε η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» ΑΕ («ΔΑΑ») στο ΤΑΙΠΕΔ για την επέκταση κατά 20 έτη της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, την οποία έκανε δεκτή το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του (Παρασκευή) συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1,383 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, προκειμένου το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς έλαβε υπ’ όψιν μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

Υπενθυμίζεται πως η παρούσα σύμβαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου έχει ισχύ έως το 2026.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα