Ντρούντι: Υψηλός ο πιστωτικός κίνδυνος των ελληνικών τραπεζών  

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 17:10
UPD:17:40
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί καμία βελτίωση στην πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, δήλωσε ο principal adviser, country coordinator για την Ελλάδα της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision και σύμφωνα με το Capital.gr, ο κ. Ντρούντι σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με την Ευρωζώνη ως προς τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είπε επιπλέον ότι, αν και υπάρχει μια πτωτική τάση στα επιτόκια που αρχίζει να μειώνει ελαφρώς την «ψαλίδα» με τα επιτόκια της Ευρωζώνης, ο πιστωτικός κίνδυνος των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ υψηλός και δεν συγκρίνεται με αυτόν των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο κ. Ντρούντι στάθηκε επίσης στην ανάγκη οι τράπεζες να βοηθήσουν στη διαδικασία δανεισμού, απουσία σημαντικών εναλλακτικών. 

Ως την πιο επείγουσα προτεραιότητα για τη στήριξη της πιστωτικής επέκτασης και της μείωσης του κόστους δανεισμού, όρισε την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα