Ε.Ε.: Χαρτοφυλάκιο υπερεπιτρόπου Οικονομίας θέλει η Ρώμη

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 13:49
UPD:13:51
REUTERS/REMO CASILLI

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση της αλλάγης θα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες και να προτείνει την καθιέρωση ενός Επιτρόπου, που θα ασχολείται με την Οικονομία, την Απασχόληση, τις Μεταφορές τη Βιομηχανία και τον Αγροτικό τομέα. Αας αφήσουμε τα λόγια στους άλλους. Η Ιταλία χρειάζεται πράξεις και θέσεις εργασίας» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Η ιταλική κυβέρνηση όχι μόνο δεν σχεδιάζει να κάνει πίσω στην αντιπαράθεσή της με τις Βρυξέλλες, αλλά και θα επιδιώξει να αναλάβει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής μετά τις Ευρωεκλογές του 2019. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πιστεύει ότι η Ιταλία, ως τρίτη ισχυρότερη οικονομία του ευρώ, μπορεί να φέρει την αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της νομισματικής ένωσης. 

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση της αλλάγης θα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες και να προτείνει την καθιέρωση ενός Επιτρόπου, που θα ασχολείται με την Οικονομία, την Απασχόληση, τις Μεταφορές τη Βιομηχανία και τον Αγροτικό τομέα. Αας αφήσουμε τα λόγια στους άλλους. Η Ιταλία χρειάζεται πράξεις και θέσεις εργασίας» σημείωσε. 

Επέκρινε επίσης την απόφαση των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ιταλίας να εστιάσουν μόνο στο πόστο της Εξωτερικής Πολιτικής, που κρατάει από το 2014 η Φεντερίκα Μογκερίνι, αν και εκτίμησε ότι η χώρα θα το διατηρήσει. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος των  Πέντε Αστέρων τόνισε πως οι εντάσεις στις αγορές θα αμβλυνθούν όταν η Κομισιόν ανακοινώσει την απόφασή της για τον ιταλικό προϋπολογισμό. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα