Πότε θα μπουν οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 17:29
UPD:18:06
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Του Στέλιου Παπαπέτρου
spap@naftemporiki.gr 

Την Τετάρτη  19 του μηνός και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2019 θα δοθούν και οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους οι οποίες προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου. Αντίστοιχα οι επικουρικές θα καταβληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ στις 27 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «Οι συντάξεις όχι μόνο δεν περικόπτονται, όπως λέγαμε  από το 2017 έχοντας την εικόνα για την καλή πορεία των οικονομικών,  αλλά, 620.000  συντάξεις θα είναι και αυξημένες  μετά τον επανυπολογισμό,  με βάση το ν. 4387/16». Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές  των κύριων συντάξεων  του Ιανουαρίου του 2019 από τον ΕΦΚΑ, θα γίνουν  στις 19 Δεκεμβρίου,   και θα αφορούν στους συνταξιούχους  ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΑ και αγρότες (τέως ΟΓΑ) και στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις όλων των υπολοίπων δικαιούχων.

Για τα 20 έτη ασφάλισης της καθαρίστριας που διώχθηκε γιατί είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί στο Δημόσιο,  ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι «αυτά τα χρόνια ούτε χάθηκαν ούτε πρόκειται να χαθούν και θα δοθεί πλήρης κάλυψη για όλο το χρόνο που εργάστηκε». «Η εργασία είχε αντάλλαγμα. Ένας νόμος του 1950, μετά τον εμφύλιο στη χώρα, είναι  σε  ισχύ  ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις από τις οποίες δεν προκύπτει σφετερισμός  κάποιας ιδιότητας. Καθαρίστρια μπορεί να είναι και χωρίς να έχει πάει στο δημοτικό. Είναι κάποιες αγκυλώσεις που δεν αντιλαμβάνονται τη μοίρα του ανθρώπου. Αυτού που δεν είχε την τύχη να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Η κ. Τσιαντάκη θα έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δεν πρόκειται να αφαιρεθεί ούτε μια μέρα από αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα