Νεα διοίκηση στην ΓΑΙΑΟΣΕ από το Υπερταμείο

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 09:26
UPD:09:37
www.gaiaose.com

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων συγκαλεί σήμερα το Υπερταμείο στην ΓΑΙΑΟΣΕ με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η θητεία της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ, που διαχειρίζεται και αναπτύσσει την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ (εκτάσεις και κτήρια) και το τροχαίο υλικό, έληξε έχοντας στην ηγεσία της επί έξι χρόνια τον κ. Αθανάσιο Σχίζα,εκ των μακροβιότερων στελεχών της κρατικής μηχανής.  

Η αλλαγή της διοίκησης στην ΓΑΙΑΟΣΕ έρχεται στο πλαίσιο επαναξιολόγησης των στελεχών στις επιχειρήσεις του δημοσίου που έχουν περιέλθει στο ΕΕΣΥΠ. Μέχρι στιγμής έχει αλλάξει μόνο η διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες δρομολογούνται και για άλλους φορείς.

Η αλλαγή διοίκησης έρχεται σε μία περίοδο που η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει σε εξέλιξη μεγάλα έργα υποδομής εμπορευματικών μεταφορών.

Άμεσα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο ανταγωνιστικός διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές για το κέντρο logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, μια επένδυση της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Για το διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η ΜΕΤΚΑ και η ΑΚΤΩΡ.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ στο πλαίσιο της αξιοποίησης της περιουσίας της έχει μελετήσει μία σειρά από έργα όπως η δημιουργία εμπορικών κέντρων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός. Μεταξύ αυτών είναι η υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου στο ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στον Πειραιά, για την δημιουργία εμπορικού κέντρου 50.000 τ.μ., τα σχέδια έχουν παγώσει εξαιτίας θεματων πολεοδομικού σχεδιασμού.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα