Προσδοκίες για νέα φθηνά δάνεια από την ΕΚΤ δίνουν ώθηση στις τράπεζες

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 17:08
UPD:17:14
REUTERS/Ralph Orlowski

Ώθηση στις τραπεζικές μετοχές και τα ομόλογα χωρών, όπως η Ιταλία, έδωσαν οι πληροφορίες του Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις για τη μορφή των νέων δημοπρασιών φθηνών δανείων. 

O δείκτης των τραπεζών της Ευρωζώνης καταγράφει άνοδο 0,8% στον απόηχο των πληροφοριών, ενώ νωρίτερα ήταν σε αρνητικό έδαφος. Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,661%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Με την ΕΚΤ να εξετάζει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας το ευρώ είναι και πάλι υπό πίεση, στα 1,12855 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο εβδομάδες. 

Δεν είναι σαφές εάν η απόφαση για τα TLTROs θα ανακοινωθεί στην αυριανή συνεδρίαση ή απλώς θα έχουμε ένα σήμα ότι η κεντρική τράπεζα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Σε πρόσφατη έρευνα του Reuters οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι η απόφαση για νέο γύρο φθηνών δανείων δεν θα έρθει πριν από τον Απρίλιο, αλλά και το αργότερο έως τον Ιούλιο. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στο Χ.Α. οι τράπεζες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, με τον δείκτης του να κάνει άλμα 5%. Το ράλι των ελληνικών τραπεζών έχει βεβαίως να κάνει και με την αναβάθμισή τους από τον οίκο Moody's. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα