Γιατί η αρχαιότερη γερμανική τράπεζα δεν φοβάται το Brexit

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 09:36
UPD:09:39
shutterstock

Την ώρα που ενεργητικό δισεκατομμυρίων και χιλιάδες θέσεις εργασίας εγκαταλείπουν το Λονδίνο κατευθυνόμενα προς άλλες πόλεις της Ε.Ε., η αρχαιότερη γερμανική τράπεζα κάνει ακριβώς το αντίθετο. 

Η Berenberg Bank τα έχει δει όλα από το 1590, όταν και ιδρύθηκε στο Αμβούργο. Τώρα βλέπει ευκαιρίες εκεί που ανταγωνιστές της βλέπουν χάος και προβλήματα εξαιτίας του Brexit. Η ψήφος εμπιστοσύνη της γερμανικής τράπεζας στη Βρετανία είναι στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου της να επεκτείνει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στο εξωτερικό, καθώς στη γερμανική αγορά βιώνει στασιμότητα. 

«Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα του Brexit, το Λονδίνο θα συνεχίσει να είναι το κέντρο βαρύτητας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης» εξηγεί στο Bloomberg o Ντέιβιντ Μόρτλοκ, επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Berenberg στο Λονδίνο. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στο Λονδίνο, καθώς εδώ βρίσκεται η έδρα των συναλλαγών μετοχών. Είναι δύσκολο να φτιάξουμε ένα νέο κέντρο από την αρχή» προσθέτει. 

Από το 2015, μία χρονιά πριν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., η Berenberg αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της στο Λονδίνο σε 400 από 250 υπαλλήλους. Έκτοτε έχει κλείσει άκρως επικερδείς δουλειές και πιστεύει ότι αυτό θα συνεχίσει να το πετυχαίνει ανεξάρτητα από τη μορφή, που θα λάβει το Brexit.

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα