Αγορές: Τραπεζική ώθηση στην Ευρώπη

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 14:24
UPD:14:59
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Σε τροχιά ανόδου παραμένουν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λαμβάνοντας ώθηση από την νέα κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και  πρωτίστως από τις προσδοκίες για ένα deal ανάμεσα στις Deutsche Bank και Commerzbank. 

Oι δύο γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας με τις μετοχές τους να παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 3% και 6% αντίστοιχα. . Οι  μετοχές των ιταλικών τραπεζών Banco BPM και UBI Banca παρουσιάζουν επίσης κέρδη της τάξης του 3% έκαστη, μετά την απόφαση του Moody's να διατηρήσει αμετάβλητο το αξιόχρεο της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, αλλά και το μίνι ράλι των ιταλικών ομολόγων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει έτσι άνοδο 0,2%, με τον τραπεζικό κλάδο να εμφανίζει κέρδη άνω του 1%. Στη Φαγκφούρτη παρά το τραπεζικό ράλι ο Dax καταγράφει οριακή πτώση. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται ελαφρά, ενώ πιο δυναμικό «παρών» δίνουν οι αγοραστές στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,9%. 

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να έχουν και εδώ ρόλο πρωταγωνιστή. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν δει την αξία τους να ανακάμπτει περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ σε σχέση με τα χαμηλά του περασμένου Δεκεμβρίου. Η Morgan Stanley δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις μετοχές της, για τις οποίες βλέπει κέρδη σχεδόν 10% το προσεχές εξάμηνο. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα