Δεύτερη ημέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 14:44
UPD:14:47
EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Oι ανησυχίες μήπως οι εμπορικές εντάσεις «γονατίσουν» την παγκόσμια ανάπτυξη και οι ενδείξεις ότι η Ευρωζώνη λυγίζει υπό το βάρος των γεωπολιτικών προκλήσεων κρατούν σε αρνητικό έδαφος τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,54%. Οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις, καταφέρνοντας να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα. Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών, με την HSBC να υποχωρεί σχεδόν 2% και την Standard Chartered να καταγράφει ενδοσυνεδριακά απώλειες πάνω από 1%.

Στο «κόκκινο» και η μετοχή της BMW, αφότου ο γερμανικός όμιλος πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε 78% πτώση στην κερδοφορία πρώτου τριμήνου. Σε ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές της Thomas Cook, αφότου η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι υποβάλλει μη-δεσμευτική πρσοφορά για την αεροπορική Condor.

Στο Λονδίνο, πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά τη χθεσινή αργία, ο FTSE 100 υποχωρούσε 1%, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Μάρτιο. Στο κόκκινο και το Παρίσι, με τον CAC 40 να καταγράφει απώλειες 0,74%. Πιέσεις και για τον DAX της Φραγκφούρτης υποχωρώντας 0,64%, μετά την ανακοίνωση κατώτερων του αναμενομένου στοιχείων για τιςβιομηχανικές παραγγελίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα