4,57 εκατ. δολάρια για δείπνο με τον Μπάφετ

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:54
UPD:17:57
REUTERS/Rick Wilking

Ο Γουόρεν Μπάφετ δεν έχει κρύψει τις επιφυλάξεις του για τα ψηφιακά νομίσματα. Παρ' όλα αυτά, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής θα δειπνήσει με έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του bitcoin και όλα αυτά εις το όνομα της... φιλανθρωπίας. 

Ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν υπέβαλε προσφορά 4,57 εκατ. δολαρίων στην καθιερωμένη, ετήσια δημοπρασία για ένα δείπνο με τον Γουόρεν Μπάφετ. Ο Σαν δραστηριοποιείται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, έχοντας κυκλοφορήσει το 2017 το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το TRX. Παράλληλα έχει ιδρύσει το δίκτυο Tron, ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο blockchain, την τεχνολογία που στηρίζει τα ψηφιακά νομίσματα.

O Μπάφετ έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική στα κρυπτονομίσματα, συγκρίνοντας το bitcoin με τον χρυσό, υπό την έννοια ότι συγκεντρώνουν και τα δύο το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων και δεν προσφέρουν κέρδη και μερίσματα όπως οι μετοχές.

«Ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι επενδυτές όλων των εποχών μπορεί κάποια στιγμή να χάσουν μια ευκαιρία που έρχεται», σημείωσε ο Σαν, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Μπάφετ έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε υπερβολικά για την επένδυση στην Kraft Heinz και ότι δεν κατάφερε να διακρίνει τις προοπτικές εταιρειών τεχνολογίας όπως η Amazon και η Alphabet, μητρικός όμιλος της Google.

Eίναι η 20ή χρονιά που το δείπνο με τον Μπάφετ προσφέρεται σε δημοπρασία, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την Glide, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα