Σε υψηλά 14 μηνών ο χρυσός

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 15:41
UPD:15:42
REUTERS/MICHAEL DALDER

Στη «λάμψη» του χρυσού προσέτρεξαν οι επενδυτές, με την ευρύτερη τάση αποφυγής ρίσκου και αναζήτησης ασφαλών καταφυγίων να οδηγεί το πολύτιμο μέταλλο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, πάνω από το όριο των 1.350 δολαρίων ανά ουγκιά.

Η τιμή σποτ του χρυσού ήταν ενισχυμένη 1%, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά 14 μηνών, έως και τα 1.358,04 δολάρια ανά ουγκιά. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός έχει ενισχυθεί 1,1%, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα. 

Πέραν της γεωπολιτικής αστάθειας, οι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό εν μέσω προσδοκιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ των ΗΠΑ θα κάνει στροφή προς την κατεύθυνση της μείωσης των επιτοκίων, με τη νομισματική χαλάρωση να πιέζει το δολάριο και να δίνει ώθηση στον χρυσό.

«Ο χρυσός θα συνεχίζει να λάμπει, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς ασφαλή καταφύγια», εκτιμά ο Λούκμαν Οτουνούγκα, αναλυτής στην FXTM. «Οι "ταύροι" στην αγορά του χρυσού βρίσκονται στο τιμόνι. Εάν ο χρυσός κλείσει πάνω από τα 1.360, ανοίγει ο δρόμος προς το όριο των 1.372 με 1.390 δολάρια», προσθέτει.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα