Χρηματιστήρια: Μιλάνο και Αθήνα πρωταγωνιστές στην Ευρώπη

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 16:31
UPD:16:42
EPA/MATTEO BAZZI

Κλίμα ευφορίας επικρατεί σήμερα τόσο στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και ανά την Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο προς τη Φραγκφούρτη, όπου ετοιμάζεται να μετακομίσει η Γαλλίδα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στο Μιλάνο, χάρη στον συμβιβασμό με την Κομισιόν και στην Αθήνα, που κινείται στους ρυθμούς της κάλπης. 

Διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι, που το 2012 θωράκισε την Ευρωζώνη με το «ό,τι χρειαστεί», η Λαγκάρντ εκτιμάται ότι θα επιμείνει στην χαλαρή νομισματική πολιτική με στόχο να δώσει νέα πνοή στην αναιμική ανάπτυξη και τον υποτονομικό πληθωρισμό. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,8%, με το σύνολο των επιμέρους κλάδων του να κινούνται ανοδικά. Ανά την Ευρώπη επικρατούν ανοδικές τάσεις, με τον FTSE100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,7% και τους DAX και CAC 40 να ακολουθούν με άνοδο 0,65% έκαστος. Πολύ πιο δυναμικά το «παρών» δίνουν οι αγοραστές στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να κάνει άλμα 1,95% μετά την απόφαση της Κομισιόν να μην επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας. 

Πολλά τα χαμόγελα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,8% λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, με τον κλάδο των τραπεζών να καταγράφει κέρδη άνω του 2%. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 86 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα