Αίγυπτος: Έσοδα- ρεκόρ για την οικονομική ζώνη του Σουέζ

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 12:13
UPD:12:15
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Η Οικονομική Ζώνη του Σουέζ αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για την Αίγυπτο, ειδικά τώρα που έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια και το νέο κανάλι, καθώς καταγράφει ιστορικά υψηλά έσοδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ζώνης Ναύαρχο ε.α. Μοχάμπ Μαμίς.

Μάλιστα, ο κ. Μαμίς επισημαίνει ότι το ρεκόρ των εσόδων καταγράφεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, σημειώνοντας ότι η Ζώνη προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδά της, δεδομένου ότι θεωρείται βασικός κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της αιγυπτιακής οικονομίας.

Αναλυτικότερα αρκεί να σημειώσουμε ότι τα συνολικά έσοδα που επιτεύχθηκαν από τη Ζώνη κατά το οικονομικό έτος 2018/19 ανήλθαν σε 3,69 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 205 εκατ. ευρώ) ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 2,198 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 122 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Μαμίς, τις δηλώσεις του οποίου καταγράφει στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία με διάφορους διεθνείς οργανισμούς για την υλοποίηση του στρατηγικού χαρακτήρα έργου του οικονομικού άξονα της Διώρυγας Σουέζ, επισημαίνοντας ότι στο χαρτοφυλάκιο της Οικονομικής Ζώνης περιλαμβάνονται 167 επενδυτικά έργα, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 30 δισ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα