Επιστρέφουν οι επενδυτές στις μετοχές

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 15:13
UPD:15:16
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρά τους φόβους για την εξέλιξη εμπορικών και γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, οι επενδυτές επιστρέφουν σήμερα στο ρίσκο των μετοχών. Τόσο στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουμε εικόνα σημαντικής ανάκαμψης. 

Στο Χ.Α. ο Γενκός Δείκτης στις 15:00 μμ ενισχύεται σε ποοστό 1,20% φτάνοντας στις 854,60 μονάδες, με τον τζίρο πάντως να είναι ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 27 εκατ. ευρώ. 

Oι τράπεζες είναι μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών, στον απόηχο και της περιοδικής εξέτασης του οίκου Moody's, με τον δείκτης τους να ανακάμπτει 2,5%. Ακολουθεί με κέρδη 2,3% ο δείκτης βιομηχανικών προϊόντων. 

Θετική είναι η εικόνα ανά την Ευρώπη, που χθες εμφανίστηκε πιο διστακτική από τη Wall Street. O πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,8%.

Κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για Μιλάνο και Λονδίνο, όπου οι επενδυτές έχουν να υπολογίσουν τους νέους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις επίμονες ανησυχίες για ένα no deal Brexit αντίστοιχα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα