Ιταλία: Σε ναδίρ τριών ετών οι αποδόσεις των ομολόγων με το βλέμμα στο προεδρικό μέγαρο

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 10:46
UPD:10:48
EPA/MATTEO BAZZI

Συμφωνία ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Κίνημα Πέντε Αστέρων και σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει τουλάχιστον να περάσει τον προϋπολογισμό του 2020 και να κρατήσει τη χώρα σε σταθερή τροχιά έως τις επόμενες κάλπες, βλέπουν οι αγορές στην Ιταλία. H εξέλιξη ανοίγει αισθητά την όρεξη για το κρατικό χρέος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. 

Τα δύο κόμματα θα επαναλάβουν σήμερα στις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) τις διαβουλεύσεις τους με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορές που βεβαιώθηκαν και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση, αλλά υπάρχουν πια προσδοκίες ότι οδεύουν προς συμφωνία. Εάν αυτό επιτευχθεί θα παρουσιάσουν την απόφασή τους στον Σέρτζιο Ματαρέλα, που θα τους υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο. 

Σε ράλι επιδίδονται οι τιμές των ιταλικών κρατικών ομολόγων, ενώ οι αποδόσεις τους βυθίζονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Η απόδοση του δεκαετούς συγκεκριμένα υποχωρεί στο 1,24%, επίπεδα που είχαμε να δούμε για τον ιταλικό τίτλο από τον Οκτώβριο του 2016. 

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,2%. Αν και τα κέρδη είναι εξαιρετικά περιορισμένα, η επίδοση είναι θετική, δεδομένου ότι οι άλλοι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι στο κόκκινο. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα