Οι επενδυτές «τρέχουν» στα ιταλικά ομόλογα

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 10:49
UPD:10:52
REUTERS/ANDREW KELLY

Η αποτροπή των σχεδίων του Ματέο Σαλβίνι για πρόωρες εκλογές, που θα συνέπιπταν με τη διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό του 2020, έχει αναδείξει τα ιταλικά ομόλογα μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της αγοράς.

Η όρεξη των επενδυτών έχει ανοίξει απότομα, καθώς το ιταλικό χρέος θεωρείται και πάλι επιλογή με σχετική ασφάλεια, που όμως προσφέρει κάποιο πρίμιουμ στους επενδυτές σε σχέση με τους τίτλους των χωρών της Ιβηρικής, που φέρουν πια σχεδόν μηδενικό επιτόκιο ή εκείνους του λεγόμενου «πυρήνα» της Ευρωζώνης, που βλέπουν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν ολοένα και βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος. 

Σήμερα το ράλι του ιταλικού δεκατούς συνεχίζεται, με την απόδοσή του να καταγράφει νέα πτώση επτά μονάδων βάσης ή 6,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, στο νέο ιστορικό ναδίρ του 0,90%. Πριν από λίγες εβδομάδες με τον αρχηγό της Λέγκα να οδηγεί τις εξελίξεις, πολλοί θεωρούσαν αδιανόητη την πτώση της απόδοσης ακόμη και στο 1%, παρά το άκρως ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον για τα ομόλογα συνολικά της Ευρωζώνης. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα