Γ. Βρούτσης: Με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ το νέο ασφαλιστικό

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 13:18
UPD:16:15
Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στην δέσμευση ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα οικοδομηθούν πάνω στις αποφάσεις των δικαστών και του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Ν» για το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δράσει γρήγορα, έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τον Οκτώβριο θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων συμψηφισμού σε ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και διαβεβαίωσε ότι όλα όσα προβλέπονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ θα αποδοθούν στο ακέραιο στους συνταξιούχους. 

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την δέσμευση της για μείωση των εισφορών των μισθωτών κατά 5 μονάδες από την 1η Ιουλίου του 2020  για να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί το υψηλό κόστος. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από τη μείωση οφελειμένοι θα είναι όσοι πληρώνουν μεγάλες εισφορές. 

Στο μεταξύ, στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως το υπουργείο Εργασίας προωθεί την αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι δικαιώνει την κριτική της ΝΔ.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα της ανατροπής, τώρα που κερδίσαμε με αυτοδυναμία και το πολιτικό κλίμα είναι ευνοϊκό. Τώρα μπορούμε να περάσουμε τις φιλελεύθερες αξίες μας για να ανοίξουν δουλειές και να γυρίσουν πίσω τα νέα παιδιά. Κάναμε λάθη γιατί ανεχτήκαμε τον κρατισμό, τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Τώρα, όμως είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα