Υπ. Ναυτιλίας: Εμβληματικές οι επενδύσεις 611,8 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 16:46
UPD:16:49
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Για μία εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα, που «ταλανίζονταν καθηλωμένη επί σειρά ετών» κάνει λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του για την έγκριση του master plan του ΟΛΠ, που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 611,8 εκατ. ευρώ. 

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε, YU Zenggang στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. YU ευχαρίστησε τόσο την Ελληνική κυβέρνηση, όσο και τον κ. Πλακιωτάκη προσωπικά για την καθοριστική συμβολή του στην ταχεία προώθηση της επένδυσης της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία εγκρίθηκε μέσα σε τρεις μήνες, επισημαίνοντας ότι η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ένας ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου.

Nωρίτερα είχε εκφράσει την ελπίδα να επανεξεταστεί και η απόφαση για φρένο στην επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. 

Από την πλευρά του ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, η οποία αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο οι επενδύσεις που έχει σχεδιάσει η ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, Την ίδια στιγμή, η έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι πλέον η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις εκείνες που διακρίνονται από όραμα, αλλά και ρεαλισμό και δημιουργούν πραγματική προστιθέμενη αξία.

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει οι επενδύσεις που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα