ΟΛΠ: Στον Πειραιά το πιο καινούριο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Στο + 18% το homeporting στο λιμάνι του Πειραιά
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 14:23
UPD:14:24

Από αριστερά, ο Γιάννης Ευσταθίου-Inchcape Shipping Services, ο πλοίαρχος Cpt. Heikki Laakkonen, ο Jeffrey Matthew Cohen-Manager Port Operations της Holland America Group, η Θεοδώρα Ρήγα-Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ ΟΛΠ Α.Ε., ο Χρήστος Μακριαλέας-γενικός διευθυντής Inchcape Shipping Services, ο Δημήτρης Αγραπίδης-Deputy Manager Τμήματος Κρουαζιέρας & Ακτοπλοΐας ΟΛΠ Α.Ε.  και ο Αντώνης Καλούδης Αντώνης από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Άλλο ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το «Sky Princess». Το υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε., που παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το «Sky Princess» έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, έχει χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  εννιαμήνου 2019, ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά), που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021, η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρει ο ΟΛΠ.

Πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμανιού κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα