Με ούριο άνεμο η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ στο 9μηνο

Εντυπωσιακή αύξηση και για το homeporting - Κατέπλευσε το νεότευκτο «Sky Princess»
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:57
null

Το «Sky Princess» έχει χωρητικότητα 3.660 επιβατών, μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους και είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.

Από την έντυπη έκδοση

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφει ο τομέας κρουαζιέρας για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά στο εννεάμηνο του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ, ο τομέας της κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο και μάλιστα υψηλότερη (18,2%) σημείωσε και το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για τον Πειραιά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το «Sky Princess», υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου. 

Το «Sky Princess», έχει χωρητικότητα 3.660 επιβατών, μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης. 

Έργα 611,8 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο κύκλος συνεδριάσεων της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, που είχαν ως θέμα την έγκριση των επενδύσεων που σχεδιάζει ο ΟΛΠ. Τελικά εγκρίθηκαν έργα ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας. 

Μεταξύ αυτών και η δημιουργία της νέας βάσης κρουαζιέρας, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει τα νέα «mega» κρουαζιερόπλοια. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα